24 Kasım 2010 Çarşamba

Frosinone Araştırması


Frosinone, ne Livorno ya da Lazio gibi uç özelliklere sahip olan bir takım, ne geçmişinde belirli başarılar elde etmiş bir takım, ne de taraftarları çok taşkınlık yapan ve adından söz ettiren bir takım.
İtalya’nın Roma ile Napoli şehirlerine hemen hemen eşit uzaklıkta ikamet eden bu Sarı-Mavili takım ilk olarak 1928 yılında kurulmuş. İlk kurulduğunda kırmızı ve mavi renklere sahip “Canarini” yani Kanaryalar, 1991 yılında yeniden yapılanmaya gitmişler. Bu yeniden yapılanma köklü bir değişiklik tabi. Yenilenme gibi küçük çaplı bir olay değil… Yıllarca Serie D, Serie C2 gibi İtalya’nın 4. , 5. , 6. kademesindeki liglerde mücadele eden Frosinone 2005-2006 yılında Napoli ile birlikte tarihinde ilk kez Serie B’ye yükselme hakkını elde etmiş. Zaten kulübün, 1991 – 2007 yılları arasında Juventus ile lig mücadelesi oynamak en dikkat çekici başarıları arasında, her ne kadar 1-0 ve 2-0’lık sonuçlarla bu maçları kaybetmiş olsalar da…
Frosinone, Serie B’de olduğu 2006’dan beri ligi 10 ile 16 arasında bitirmiş. Bu, lige tutunabilmiş olduklarının göstergesi bir anlamda… Bunu hala kadrosunda bulunan birkaç tecrübeli oyuncuya borçlular tabii ki. Bunlar; Palermo, Parma, Lecce, Chievo gibi takımlar görmüş kaleci Vincenzo Sicignano, 1990’lı yıllarda İtalya 18 yaşaltı ve 21 yaşaltı takımlarında da forma giymiş, aynı zamanda Christian Vieri ile yarışabilecek düzeyde kariyeri olan (oynadığı takım sayısı bakımından) tecrübeli defans oyuncusu Gennaro Scarlato ve Napoli altyapısı çıkışlı Antonio Bocchetti…
Frosinone şu sıralar 16 haftası geride kalmış Serie B’de aldığı dengesiz sonuçlar ile yine şaşırtmayarak 16. sırada bulunuyor... Fakat son Pescara maçı yağmur nedeniyle yarıda kaldığı için bir maçı eksik. Bu arada maçlarını da yaklaşık 10.000 kapasiteli Stadio Matusa’da oynamaktalar.


Frosinone takımının en dikkat çekici yönü asansör takım olmamaları. Bir takım düşünün ilk kez Serie B’ye yükselip, üst üste 4 sezon aynı çizgisini koruyabiliyor. Aldığı sonuçların sürekli dengesiz olması bile bir istikrardır aslında. Asansör takım kavramına karşı belki de çok uç bir örnek Frosinone. Çünkü halihazırda Seria A’da Chievo örneği gözümüzü çıkarırken… Ancak, kişisel sempatim dolayısıyla ve gecenin bu saati can sıkıntısından onlara böyle bir torpil geçmek istedim.
Saldır Frosinone!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder