5 Kasım 2010 Cuma

Altyapının zaferi Afc Ajax


Futbola dair hafızamda kalan en net fotoğraflardan biri 1995 yılındaki Şampiyonlar Ligi finali olan Afc Ajax - Ac Milan maçının devre arası skorudur. İlk yarısı 0-0 biten maçın sonucu değil de, devre arası sonucu neden mi hafızamda kalmıştır? Çünkü, o zamanlar ilkokul 2. sınıf öğrencisi ve sabahçı olduğumdan Şampiyonlar Ligi maçlarını devre arasına kadar izleyebiliyordum. Aslında bazen yorganın arasından göz ucuyla takip ettiğim maçlar da oluyordu bitene kadar... Neyse, maçı ve kupayı Van Gaal yönetiminde zamanının en iyi takımları araştırmalarına kesin olarak girebilecek ve her zaman ABN-AMRO reklamıyla hatırlayacağımız Afc Ajax, o zamanlar 19 yaşındaki golcüsü Kluivert'ın 85. dakikadaki golüyle 1-0 kazanmıştı. Altyapının zaferi olarak nitelendirilebilecek bu efsane kadronun yaş ortalamasının 23 olması ve aynı sezonda hem Hollanda Ligi'ni, hem de Kıtalararası kupayı kaldırması hep akıllarda kalacaktır. Üstelik bunu kulübün altyapısında da çalışmış bir hoca ile başarmaları unutulmamalıdır. 

Finalde karşılaşan iki efsane takımın maçında şu oyuncular oynamıştı; 

Afc Ajax : Van der Sar, Reiziger, Blind(c), Rijkaard, Frank de Boer, Seedorf, G.Finidi, E.Davids, Ronald de Boer, Litmanen, Overmars... Oyuna girenler; Kanu(54), Kluivert(69)     
Hoca: Luis Van Gaal

Ac Milan : Rossi, Panucci, Maldini, Albertini, Costacurta, Baresi(c), Donadoni, Desailly, Massaro, Z.Boban, M.Simone... Oyuna girenler; S.Eranio(90), G.Lentini(86)
Hoca: Fabio Capello

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder