28 Ekim 2010 Perşembe

Şahsına Münhasır "Gazza"

Günümüzde sorunlu futbolcu kavramı fazlasıyla gündeme gelirken, güncelliğini yitirmiş olan Paul Gascoigne bu konuda ünvanını kimselere bırakmayacak bir futbolcu. O, en çok futbol hayatının son yılları ve daha sonrasında yaşadığı alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile tanınsa da, futbol hayatı da çok sakin geçen bir isim değil. Newcastle United, Totthenham Hotspur, Lazio, Glasgow Rangers, Middlesbrough, Everton gibi takımların formasını giyen Gazza futbol hayatının son yıllarında Çin Ligi yada İngilterenin alt liglerinde forma giydi. Ancak Çin liginde Gansu Tianma forması giyerken bile SARS virüsünü bahane edip, kontratını iptal ederek ABD takımlarından Boston United'a gitti. Takım otobüsünü çalıp kaza yapan, saha içinde "sert" pozisyonlara giren, çıplak olarak klüp binasında dolaşan, alkol alarak maçlara çıkan, teknik direktörü'yle kavga eden ve daha bir çok olayın içinde bulunan Gazza sorunlu futbolcu tanımı için biraz sıradışı bir isim.
Teknik direktörlük kariyeri de pek parlak olmayan Gazza daha sonraki yıllarını rehabilitasyon merkezlerinde ve adliyelerde yaşadı. Uyuşturucu kullanmaktan, kavgalara karışmaktan, kapalı bir bara girmeye çalışmaktan ve daha bir çok suçtan yargılanan yıldız artık hayata tutunmaya çalışmakta ve eski parlak günlerini çok geride bırakmaktaydı. İngiltere Milli formasını 57 kez giyen, İtalyan ekibi Lazio'ya transfer olduğu sene İngiltere'de İtalya Serie A liginin yayınlanmaya başladığını düşünürsek, bir yıldız olması gerekenden çok daha hazin bir sonla karşı karşıya olduğunu görebiliriz. 

Yakın zamanlarda alkollü araba kullanmaktan ve uyuşturucu bulundurmaktan tutuklananan Gazza, en son olarak bir otel odasında alkol zehirlenmesi yaşamış ve hastaneye kaldırılmıştır. Olayın tanıklarından biri ise Gazza'nın bir pub'den çıktıktan sonra bir taksi çağırdığını taksiciden £20 borç alarak marketten içki aldığını söylemiştir. Hakemin düşen kartını maç içinde yeri geldiğinde hakeme gösteren Gascoigne, hayata karşı da bu kadar cesur olunca akıllarda geri kalan hayatı için büyük şüpheler uyandırmaktadır. Ancak gerek futbol sanatıyla, gerekse haşarı tavırlarıyla hep akıllarda olacaktır.

Yazan: Can Alp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder